Aanhoudende droogte treft stranddouches

De voorbije winter viel er amper regen op het Spaanse eiland Mallorca en daar lijken de inwoners, maar ook de toeristen die er hun vakantie doorbrengen nu de gevolgen van te voelen. Eerder raakte reeds bekend dat het eiland het noodplan in werking had gesteld. Dit noodplan omvat een aantal maatregelen die het verbruik van ‘proper’ water op het eiland moeten beperken.

Zo wordt er voor het reinigen van de straten evenals voor het bewateren van het gras op het eiland nu gebruik gemaakt van herbruikbaar afvalwater, het zogenaamde grijze water. Er is echter meer, want ook de stranddouches die zich op diverse stranden op het eiland Mallorca bevinden blijken het niet meer te doen.

Geen stranddouches op diverse stranden

Bovenstaande geldt niet voor alle plaatsen op het eiland. Op dit ogenblik zouden uitsluitend de stranddouches op de stranden van de plaatsen Playa de Palma en Calvia zijn afgesloten. De algemene verwachting is evenwel dat ook de andere douches op de stranden nog zullen worden afgekoppeld wanneer de droogte nog enige tijd aanhoudt.

Strand Mallorca

Foto: © Gert Hochmuth, Shutterstock