Bezienswaardigheden

Uiteraard brengen veel mensen een vakantie door op Mallorca om er te genieten van de prachtige stranden, het bruisende uitgaansleven en de altijd aanwezige zon, maar toch heeft het eiland haar bezoekers ook op cultureel vlak heel wat interessants te bieden. Dat is echter niet alles, want ook bepaalde vergezichten en natuurverschijnselen die op het eiland zijn terug te vinden moet u echt gezien hebben. Wilt u tijdens uw vakantie op Mallorca graag ook een beetje van het eiland verkennen en daarbij de mooiste plaatsen ontdekken? Dan zijn de bezienswaardigheden op deze pagina het bezoeken absoluut meer dan waard!

Kaap van Formentor

Eén van de bekendste plaatsen op het eiland is ongetwijfeld de zogenaamde Kaap van Formentor. Het panorama op de omgeving is vanaf dit punt werkelijk ontzettend mooi, maar je moet er wel iets voor over hebben! Vooraleer het uitkijkpunt te bereiken zal je namelijk een behoorlijk stevige wandeling van zo’n 13 kilometer moeten maken. De Kaap van Formentor is terug te vinden in het noordoosten van het eiland en kan worden herkend door de bekende vuurtoren die is gelegen op een steile klif van zomaar even 260 meter hoog.

Grotten van Gènova

Eveneens een uitermate populaire plaats om te bezoeken vormen de Grotten van Gènova. Deze grotten, die pas aan het begin van de twintigste eeuw werden ontdekt voeren je mee naar een diepte van zo’n 36 meter waar je werkelijk een fenomenaal natuurspektakel te zien krijgt. Het spreekt voor zich dat de grotten uitsluitend te bezoeken zijn met behulp van een gids.

Palma de Mallorca

Als er één stad is op Mallorca die je gezien moet hebben, dan is het uiteraard Palma de Mallorca. Deze prachtige stad herbergt niet alleen vele straatjes waar je heerlijk in kunt kuieren, daarnaast zijn er vele authentieke bars terug te vinden en kan je er genieten van misschien wel de beste tapas van Spanje. De vele winkelstraten die in de stad zijn terug te vinden nodigen uit om te ontdekken en er is zelfs een stukje van de Spaanse hoofdstad aanwezig. Het zogenaamde Plaza Mayor vormt het hart van de stad, maar is daarnaast ook nog eens een kopie van de bekende plaats in Madrid, absoluut een aanrader dus!

Marineland

Wanneer u op zoek bent naar een leuke en ontspannende uitstap voor het hele gezin, dan kan een bezoekje aan Marineland, gelegen op zo’n negen kilometer van de hoofdstad Palma de Mallorca voor u ongetwijfeld interessant zijn. De plaats biedt je niet alleen een marinepark, maar ook nog eens een zoo waar je kennis kan maken met tal van leuke en interessante dieren. Wanneer je hier toch bent is het zeker en vast een aanrader om even één van de vele shows bij te wonen. De dolfijnenshow en leeuwenshow zijn een lust voor het oog en ook de show met papegaaien weet bezoekers iedere keer opnieuw te overtuigen.

Reserva Puig de Galatzo

Natuurliefhebbers kunnen onmogelijk een vakantie doorbrengen op het eiland Mallorca zonder een bezoek te brengen aan het bekende natuurreservaat Reserva Puig de Galatzo. In dit resultaat zijn niet alleen verschillende watervallen terug te vinden, daarnaast kan je er genieten van sublieme vergezichten en kan je er werkelijk ongelofelijk mooie wandelingen maken. In het reservaat kan je echter ook verschillende activiteiten uitoefenen. Zo kan je er zwemmen, maar is er voor de avontuurlijke reiziger ook een heuse deadride beschikbaar. Ook mensen die houden van klimmen zullen hier ongetwijfeld hun hart kunnen ophalen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook het bezoeken van het Reserva Puig de Galatzo is ongetwijfeld bijzonder interessant voor iedereen die houdt van een beetje natuurschoon.

Valldemossa

Naast Palma de Mallorca is er nog een plaats die niet alleen de bewoners, maar ook de vele vakantiegangers een warm hart toedragen, namelijk Valldemossa. Dit leuke stadje ligt op zo’n 15 kilometer van de hoofdstad van Mallorca en beschikt over een 14e-eeuws kartuizerklooster. Daarnaast zijn er in de directe omgeving van het dorpje tal van olijfboomgaarden terug te vinden en treedt je hier in de voetsporen van enkele zeer bekende gasten die in het verleden reeds hun hart verloren aan deze plaats. Eén van de bekendste bezoekers is ongetwijfeld de bekende componist Chopin die hier inspiratie kwam opdoen.

Castel Bellver

Misschien wel het enige ronde kasteel van Europa vinden we terug op het grootste eiland van de Balearen. Het Castel Bellver is te bezoeken en ook absoluut een aanrader. Vanaf de kantelen beschik je over een subliem uitzicht over de omgeving en op de stad. In het verleden was het kasteel de woonplaats van de koningen van Mallorca, maar tegenwoordig kan het dus door toeristen worden bezocht. In het kasteel is ook een museum terug te vinden dat zeker en vast ook een bezoekje meer dan waard is.

Porto Cristo

Het klein en opvallend rustige vissersdorpje Porto Cristo vinden we terug aan de oostkust van Mallorca. Deze plaats is bijzonder populair bij jonge koppeltjes, niet alleen omdat je er erg romantisch kan dineren, maar daarnaast ook omdat een rondvaart langs de kust ongetwijfeld voor de nodige extra romantiek kan zorgen. Ook wanneer je kan genieten van een mooi uitzicht op de altijd weer even uitnodigende zee ben je hier aan het juiste adres. Wanneer je Porto Cristo bezoekt zijn ook de grotten van Drach samen met het ondergrondse Lago de Martel absoluut het bezoeken meer dan waard.

Alcúdia

Liefhebbers van Middeleeuwse steden doen er goed aan om tijdens hun verblijf op Mallorca ook eens halt te houden in het plaatsje Alcúdia. Dit compacte stadje is terug te vinden tussen de baaien van Alcúdia en Pollença in en kenmerkt zich door de oude stadsmuren en stadspoort die er nog steeds zijn terug te vinden. Het kleine plaatsje beschikt over veel kleine straatjes waar je heerlijk in kan kuieren en daarnaast zijn er ook veel oude huisjes terug te vinden die opvallend fotogeniek zijn. Het sublieme strand dat hier is gelegen trekt iedere zomer een grote groep toeristen aan die er willen genieten van de steeds weer aanwezige Spaanse zon.