El Arenal

Er wordt vaak naar El Arenal op Mallorca verwezen als een stukje paradijs op aarde. Iedereen die er voor kiest om zijn of haar vakantie hier door te brengen beleeft er de tijd van zijn leven. El Arenal is dan ook een veelzijdige badplaats. Niet alleen kan je heerlijk genieten op de plaatselijke stranden, daarnaast zal ook de actieve vakantieganger zich hier geen moment vervelen. Daarnaast is El Arenal tevens bijzonder populair bij jongeren omwille van de uitstekende uitgaansgelegenheden die tot de beste van Mallorca worden gerekend. Het mag dan ook duidelijk zijn, bent u op zoek naar een leuke, uitnodigende, maar wel sfeervolle en drukke vakantieplaats op Mallorca? In dat geval zal El Arenal alle verwachtingen zonder probleem weten in te lossen!

Ligging El Arenal

Op vlak van ligging kan er over El Arenal eigenlijk niets slechts worden gezegd. Het plaatsje is namelijk gelegen op amper 16 kilometer ten opzichte van de hoofdstad van Mallorca. Dit brengt als interessant voordeel met zich mee dat u na de vlucht niet lang meer dient te rijden naar uw vakantiebestemming. Op amper een half uurtje tijd kunt u na aankomst reeds in uw hotel of andere accommodatie vertoeven waardoor uw vakantie meteen kan worden aangevat! Vanuit El Arenal loopt een snelweg die de autobestuurder meteen naar de hoofdplaats van het eiland brengt. De provinciale weg die door El Arenal en het aangrenzende Playa de Palma loopt is wel bijzonder druk waardoor er in het bijzonder tijdens de zomermaanden wel eens de nodige files durven ontstaan.

Weer El Arenal

Typerend voor El Arenal is dat er tijdens de populaire zomermaanden eigenlijk nooit regen valt. Dit maakt de plaats bijzonder geschikt voor een strandvakantie. In het hoogseizoen kan de temperatuur eenvoudig richting de 30 graden klimmen, maar door de ligging aan de Middellandse Zee blijft het er zelfs op de warmste zomerdagen steeds aangenaam vertoeven. Niet alleen tijdens de zomer, maar ook tijdens de andere maanden is het mogelijk om een vakantie te boeken in El Arenal. Tijdens het voor- en najaar kan je namelijk nog vaak genieten van zo’n 20 graden en dat zonder dat er al teveel neerslag valt. De koudste en natste maanden zijn ook in El Arenal de wintermaanden waardoor deze minder aan te raden zijn voor een vakantie.

Wat te doen in El Arenal?

El Arenal is een typische, moderne toeristische bestemming. Dit wil zeggen dat u er geen hoogstaande culturele bezienswaardigheden zult vinden zoals dat bijvoorbeeld in de hoofdstad Palma de Mallorca wel het geval is. Toch valt er hier bijzonder veel te beleven. Lekker uitrusten op het strand, het bruisende nachtleven verkennen, waterskiën of surfen, het is er allemaal mogelijk. Daarnaast kunt u een rit maken met een paard over de boulevard en kunt u een boottocht maken met een boot die voorzien is van een glazen dek. Dat zorgt voor een bijzonder gevoel dat u niet snel zult vergeten!

Op het strand kunt u in principe altijd bij mooi weer ligzetels en parasols huren. Daarnaast zijn er ook douches en toiletten terug te vinden en beschikt het strand van El Arenal over verschillende snackbars en bars waar u een lekker hapje kunt eten of een cocktail kunt drinken. In de directe omgeving van het strand is er ook een speeltuin terug te vinden waar kinderen zich eens lekker in kunnen uitleven.

Tijdens een bezoek aan El Arenal kunt u er ook niet omheen, de plaats beschikt namelijk over een fantastische jachthaven waar tal van luxueuze jachten zijn terug te vinden. Een aanrader is ook om eens een bezoekje te brengen aan de villawijk. Deze kenmerkt zich door een prachtige ligging en u kunt er een mooie wandeling maken. Wie graag tijdens een verblijf in El Arenal even lekker wil gaan shoppen kan dat tot slot doen in het oude centrum van het plaatsje. Vergeet ook zeker niet om even de rest van het eiland te verkennen. El Arenal heeft een centrale ligging waardoor het perfect mogelijk is om heel Mallorca te ontdekken.