Fietsvakantie

De meeste mensen zijn het er over eens, Mallorca is het schoolvoorbeeld van een overvolle vakantiebestemming. Toch is het grootste eiland van de Balearen één van de populairste bestemmingen van Europa voor een leuke en avontuurlijke fietsvakantie. Erg veel gespecialiseerde organisaties bieden hun leden de mogelijkheid om één of meerdere keren per jaar een fietsvakantie te doen op dit schitterende eiland. Op die manier krijg je meteen een volledig ander beeld van Mallorca. De toeristische drukte zal tijdens deze vakantie dan ook al snel plaatsmaken voor verrassende panorama’s, rustige plekjes waar je heerlijk kan genieten en bovendien is het ook nog eens uitstekend voor de conditie! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook mensen die geïnteresseerd zijn in het ondernemen van een fietsvakantie zijn op Mallorca zeker en vast aan het juiste adres!

Al fietsend de belangrijkste bezienswaardigheden ontdekken

Het klopt inderdaad dat Mallorca tijdens de zomermaanden zeer druk wordt bezocht. Het klopt ook dat het eiland bijzonder in trek is bij jonge mensen, maar het klopt daarnaast ook dat Mallorca haar bezoekers ook op cultureel vlak het één en ander te bieden heeft. Tijdens een fietsvakantie kan je op een haast unieke wijze kennismaken met deze bezienswaardigheden. Zo ontdek je niet alleen de haven en de stad Palma de Mallorca, maar fiets je ook langs de grotten van Drach, kan je kennismaken met de oude Romeinse haven van Alcudia en ontdek je het verrassend veelzijdige binnenland. Omdat het eiland over zo’n beperkte afmetingen beschikt kan je perfect in één fietsvakantie de mooiste plaatsen en de interessantste bezienswaardigheden van het eiland ontdekken.

Overnachten tijdens een fietsvakantie

Indien je een kant en klare fietsvakantie boekt bij één van de verschillende aanbieders, dan spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met de accommodaties waarin je kan verblijven. Het is hoe dan ook in eerste instantie belangrijk om na te gaan of het boeken van een hotel of appartement eveneens zal gebeuren door de organisatie in kwestie. Is dat niet het geval en worden alleen de routes met de fiets uitgestippeld en georganiseerd, dan zal je dus alsnog zelf moeten instaan voor het boeken van je accommodatie. Wordt dit wel door de reisorganisatie zelf geregeld, dan zullen alle deelnemers aan de vakantie uiteraard op dezelfde locatie verblijven. Dat komt het groepsgevoel alleen maar ten goede en het is nog gezellig ook!

Ontdek Mallorca op een unieke manier!

Uiteraard kan je er voor kiezen om een auto te huren en op die manier in het drukke verkeer naar de belangrijkste bezienswaardigheden of de mooiste plaatsen van het eiland te rijden, maar zou het niet zoveel leuker zijn om dit eens met de fiets te proberen? In het gezelschap van een ervaren gids kan je op deze manier niet alleen in groep, maar ook nog eens in een ontspannende sfeer kennismaken met het beste wat het eiland je te bieden heeft en dat alles ook nog eens tegen een zeer interessant prijskaartje. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil je Mallorca op een unieke manier ontdekken en ben je wel te vinden voor een actieve vakantie? In dat geval is een fietsvakantie Mallorca ongetwijfeld iets voor jou!