Insecten op Mallorca

De meeste vakantiegangers vinden het altijd erg vervelend wanneer ze op hun vakantiebestemming te maken krijgen met een groot aantal insecten. Toch kan de vakantiebestemming op zich daar veelal weinig aan doen. In de meeste gevallen komen de insecten in grote getallen voor in bijvoorbeeld bosrijke gebieden of plaatsen waar veel planten en bloemen staan. Verder wordt er ook vaak gewaarschuwd voor eilanden omdat je daar nu eenmaal met de directe nabijheid van de zee zit en dat is altijd aantrekkelijk voor bijvoorbeeld muggen.

Verhalen van reizigers die reeds een vakantie op het eiland hebben doorgebracht stellen echter dat de hoeveelheid muggen sterk afhankelijk kan zijn van de periode van het jaar waarin je Mallorca bezoekt. Wil je in ieder geval graag meer weten over de insecten waar je op het Spaanse eiland Mallorca rekening mee dient te houden? Lees dan snel verder en ontdek er op deze pagina alles over!

Muggen op Mallorca

In het verleden, waaronder bijvoorbeeld nog in het jaar 2009 heeft Mallorca vaak te maken gehad met een heuse muggenplaag. Dat is op zich niet zo vreemd. Wanneer de temperaturen het goed doen, maar het vochtig weer is, dan kunnen muggen zich werkelijk razendsnel verspreide over het eiland. Vooral wanneer je dan in één van de kuststeden verblijft kan je snel te maken krijgen met een grote hoeveelheid muggen. Tijdens het voorjaar valt het met deze vervelende beestjes allemaal doorgaans best nog mee.

Tijdens de zomermaanden en zeker in het najaar kan dat een ander verhaal worden. Zorg er daarom altijd voor dat je niet alleen in het bezit bent van zonnecrème tijdens je bezoek aan Mallorca, maar dat je eveneens beschikt over verschillende middeltjes die insecten van je weg houden. Ook een anti-insecten verstuiver die je in je kamer kan aansluiten kan interessant zijn om slapeloze nachten tegen te gaan.

Kakkerlakken op Mallorca

Van Mallorca is bekend dat er kakkerlakken op het eiland terug te vinden zijn. Hoewel deze beestjes vooral tijdens de zomer van zich laten horen kan je ze zeker ook in de winter tegenkomen. Door de jaren heen heeft het bestuur op Mallorca heel wat maatregelen genomen om de toenemende populatie van kakkerlakken tegen te gaan. Er wordt behoorlijk vaak gespoten met insecticide waardoor de hoeveelheid kakkerlakken de voorbije jaren aanzienlijk is teruggedrongen.

Mocht je tijdens je vakantie te maken krijgen met een kakkerlak, dan is het niet verstandig om deze dood te trappelen. Er wordt wel eens gezegd dat het een fabeltje is, maar wanneer je een kakkerlak dood trapt kunnen er eitjes onder je schoen blijven hangen. Bijgevolg kan dat er voor zorgen dat je ze verspreid waardoor er een klein legertje nieuwe kakkerlakken kan geboren worden. Om het risico op kakkerlakken in je hotelkamer, appartement of vakantiehuis zo beperkt mogelijk te houden is het een goed idee om deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten te houden.