Klimaat

Mallorca, het grootste en tevens ook populairste eiland van de Balearen beschikt over een subtropisch Middellandse-Zeeklimaat. Dit aangename, zomerse klimaat zorgt er voor dat het eiland eigenlijk geen echte winters kent. Al in januari en februari staan de olijfbomen dan ook in bloei. In principe vormen deze twee maanden wel de minst aangename van het hele jaar. In januari en februari is het gevoelig kouder op Mallorca en staat er doorgaans veel wind. Tijdens de wintermaanden valt er op Mallorca, meer bepaald in het Tramontana-gebergte zelfs af en toe sneeuw. Wil je absoluut zeker zijn van mooi weer, dan kan je maar beter ook nog de maanden maart en april vermijden. Hoewel het in deze maanden erg mooi weer kan zijn is het vaak erg wisselvallig en valt ook (veel) regen niet uit te sluiten.

Vergis je echter niet, hoewel het nog tot en met maart ‘s nachts kan vriezen kunnen de temperaturen overdag reeds boven de 20 graden uitkomen. In principe begint de zomer op Mallorca echter pas vanaf de maand mei. Dan gaan de temperaturen aanzienlijk de hoogte in en komen ze reeds ver boven de 20 graden uit. Wil je tijdens de maanden juni, juli en augustus een vakantie op Mallorca doorbrengen, dan dien je rekening te houden met zeer hoge temperaturen die omwille van het klimaat ook nog eens echt drukkend kunnen zijn. Niet zelden overstijgt de temperatuur tijdens de zomermaanden ruimschoots de 30 graden en ook ‘s nachts blijft het dan relatief warm. Regen hoef je tijdens de zomermaanden overigens niet vaak te verwachten al is een enkel buitje natuurlijk nooit uitgesloten.

Wil je graag in de zomer naar Mallorca op vakantie, maar wil je kunnen genieten van iets draaglijkere temperaturen? In dat geval kan je een verblijf aan de kust overwegen. Daar is het omwille van de zeebries vaak iets frisser dan in het binnenland het geval is. Kan je echter ook buiten de zomer op vakantie, dan vormt de maand september eigenlijk de ideale periode. Ook in het eerste deel van de maand oktober is het nog perfect mogelijk om een zonnige vakantie te beleven op Mallorca, al nemen de neerslagkansen dan wel toe. Los hiervan is het wel zo dat veel reizigers de maanden september en oktober samen met mei de beste maanden vinden om een reis naar Mallorca te ondernemen, zeker wanneer je niet gewoon aan het stand wil liggen, maar echt kennis wil maken met alles (of toch zoveel mogelijk van) wat het eiland te bieden heeft.

Beste reistijd Mallorca

Zoals u reeds heeft kunnen lezen is het in principe het hele jaar door perfect mogelijk om een vakantie naar Mallorca te ondernemen. Veel hangt echter af van de bedoeling van uw reis. Wilt u kunnen genieten van een stevige Spaanse zon en wilt u gewoon heerlijk ontspannen en bruinen aan het strand of aan het zwembad? In dat geval vormen de maanden mei tot en met september de meest uitgelezen vakantiemaanden.

Heeft u geen probleem met iets lagere temperaturen en wilt u graag gewoon kennismaken met de mooiste plaatsjes van het eiland en dat indien mogelijk ook nog eens zonder al teveel drukte? Dan kunnen de maanden april, mei en oktober voor jou ideaal zijn. Ook tijdens de wintermaanden is een bezoek aan Mallorca perfect mogelijk, al dient u dan in het Tramontana-gebergte rekening te houden met mogelijke sneeuwval. Daarnaast liggen de temperaturen dan een stuk lager (in december gemiddeld rond ongeveer 17 graden) en is er steeds kans op (veel) neerslag.

Weerbericht Mallorca

Bent u van plan om een vakantie naar Mallorca te boeken of heeft u er reeds één geboekt en wilt u graag weten hoe het weerbericht er van dit populaire Spaanse eiland momenteel uit ziet? Aarzel dan niet langer en lees het actuele weerbericht van Mallorca nu op deze website!