Leidingwater

Wanneer je een vakantie boekt of gaat boeken is de kans bijzonder groot dat je in eerste instantie even gaat kijken of het leidingwater op je vakantiebestemming al dan niet drinkbaar is. Dit geldt eveneens voor wanneer je een vakantie gaat ondernemen naar Mallorca. Het leidingwater op het eiland beschikt over heel veel chloor wat er voor zorgt dat het van een onbetrouwbare kwaliteit is.

In principe is het wel mogelijk om er je tanden mee te poetsen, maar wanneer het aankomt op het drinken van water is het aan te raden om flessen water te kopen. Uiteraard kan je er ook altijd voor kiezen om het water te koken vooraleer het te drinken.

In nagenoeg alle plaatselijke winkeltjes en supermarkten is het mogelijk om voordelig (grote) flessen mineraalwater aan te kopen. Het merendeel van de bekende merken zijn bovendien aanwezig. De grootste flessen die in de plaatselijke handelszaken zijn terug te vinden hebben een capaciteit van 5 liter.

Hoe dan ook, wil je tijdens je vakantie op Mallorca niet onnodig last ondervinden van je maag en darmen? Dan is het beslist aan te raden om er voor te kiezen om flessenwater te drinken.