Mallorca beleefde drukste zomer ooit

De onrust in tal van anders populaire vakantielanden zoals Tunesië, Egypte en zelfs Turkije zorgde voor een haast ongekend goede zomer aan de Spaanse Costa’s. Niet alleen het Spaanse vasteland, maar ook de eilanden Mallorca en Ibiza kenden een zomer om nooit meer te vergeten. Voor Mallorca zelf geldt zelfs dat het een absolute top zomer is geworden en dat zullen de bezoekers van het eiland geweten hebben. Er heerste een ongekende drukte op Mallorca de voorbije 2 maanden. De bezettingsgraad was op bepaalde ogenblikken zelfs zo aanzienlijk dat er op het hele eiland bijna geen huurauto meer te vinden was.

Enorme toevloed aan toeristen

Tijdens het grootste piepmoment werden er op de luchthaven van Mallorca zomaar even 180.000 passagiers geregistreerd. Dat is voor een luchthaven met een enigszins beperkte grootte werkelijk enorm te noemen. Bovendien zijn er op het eiland volgens de laatste cijfers zo’n 90.000 huurauto’s terug te vinden. Ondanks het feit dat het zelden voorkomt dat je op Mallorca in de file moet gaan staan was dat deze zomer, vooral in de richting van de hoofdstad Palma de Mallorca toch meermaals het geval.

Toeristen belasting schrikt toeristen niet af

Eerder kon je hier op Mallorca.be reeds lezen dat Mallorca er dit jaar voor heeft gekozen om de toeristen belasting opnieuw in te voeren. Op het eerste zicht waren vooral de hotels en restaurants op het eiland hier resoluut tegen, maar het lijkt er niet naar uit te zien dat deze extra kostprijs de toeristen van het eiland weg zal houden, in tegendeel!

Mallorca

Foto: © Pincasso, Shutterstock