Mallorca krijgt Ski- en recreatiepark

Ieder jaar opnieuw beleven mensen een heerlijke vakantie op het prachtige en uitnodigende eiland Mallorca. Het zou zomaar kunnen dat je binnen enkele jaren op dit eiland over nog meer leuke faciliteiten kan beschikken. Het Britse bedrijf Intu heeft namelijk bekend gemaakt dat het plannen heeft om op Mallorca een groot recreatiepark te bouwen. Opvallend detail, er zou in het park ook plaats zijn voor een heuse skipiste! Het omvangrijke project zal zo’n 180.000 vierkante meter in beslag gaan nemen en zou vermoedelijk 500 miljoen euro gaan kosten. Het betreft een enorme investering, maar het zou een grote boost kunnen betekenen voor de economie van het eiland. Het project zou ook zomaar goed zijn voor een slordige 3.000 nieuwe banen. Tijdens de zomerse hitte op Mallorca even afkoelen op de latten? Het zou binnenkort zomaar even tot de mogelijkheden kunnen behoren!

Skipiste, kunstmatig meer en spa mogelijkheden

Hoewel het licht voor het recreatiepark nog niet definitief op groen staat is er wel reeds een naam voor het project bedacht. Het zou gaan om Port Mayurqa. Het recreatiepark zou worden gerealiseerd in de buurt van het voetbalstadion van de ploeg Atletico Baleares nabij Palma. Het park zou niet alleen beschikken over een skipiste, daarnaast wordt er tevens een kunstmatig meer aangelegd waar mensen op kunnen surfen en zouden er uiteraard ook verschillende restaurants en bars in terug te vinden zijn. Daar komt bij dat er tijdens de winter een tijdelijke schaatsbaan zou worden gerealiseerd. Tel daar ook nog eens diverse spa mogelijkheden bij op en iedereen zal in het park meer dan voldoende faciliteiten terug kunnen vinden om zich mee te vermaken.

Goedkeuring door gemeenteraad?

Het blijft momenteel alleen nog even afwachten of de gemeenteraad met het plan akkoord zal gaan of niet. Verschillende aangesloten partijen hebben evenwel inmiddels hun akkoord gegeven waardoor een goedkeuring toch wel in de lucht hangt. Daar komt bij dat Intu niet aan haar proefstuk toe is wanneer het aankomt op het ontwikkelen van recreatieparken. Het bedrijf bezit op deze planeet immers reeds 19 recreatieparken waarvan er 2 op Spaanse grond zijn terug te vinden. Alle parken samen trekken per jaar gemiddeld zo’n slordige 400 miljoen bezoekers. Zie jij je binnenkort al in het hart van de zomer van de skipiste af knallen op Mallorca? We houden jullie op de hoogte!