Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is niet zomaar een stad, het is de hoofdstad van het eiland Mallorca en daarnaast ook van de eilandengroep de Balearen. Er wordt wel eens gezegd dat Palma de Mallorca één van de mooiste, maar tegelijkertijd ook één van de meest onderschatte steden van Europa is. Er schuilt zeker een vorm van waarheid in die stelling, want hoewel Palma de Mallorca doorheen het jaar steevast een grote groep vakantiegangers over de vloer krijgt geldt dat vooral voor lange vakanties en dat terwijl de stad zich ook prima leent voor bijvoorbeeld een citytrip. Heb je een vakantie geboekt naar het prachtige Mallorca, dan is het in ieder geval beslist een aanrader om op z’n minst eens een bezoekje te brengen aan de prachtige hoofdstad van het eiland.

Leuke bestemming voor een citytrip

Hoewel Mallorca vooral bekend staat als een bestemming voor echte zonnekloppers valt er op het eiland ook heel wat cultuur te bespeuren. Palma de Mallorca is daar misschien wel nog het mooiste voorbeeld van. Zowel in als buiten de stad zijn dan ook verschillende prachtige bezienswaardigheden terug te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kathedraal La Seu welke u terug kunt vinden in het hart van de stad. Buiten de stadsmuren is dan weer het Palacio de la Almudaina terug te vinden die u zeker en vast gezien moet hebben!

Wanneer u graag kennis wil maken met de mooiste bezienswaardigheden en het unieke karakter van de stad Palma de Mallorca, dan kunnen we u alvast aanraden om eens een wandeling (eventueel met gids) doorheen de stad te boeken. Ook een tochtje langs het strand is overigens absoluut een aanrader en zal u ongetwijfeld een aantal prachtige panorama’s opleveren. Het spreekt daarnaast voor zich dat een wandeling langs het strand natuurlijk ook gewoon erg romantisch is en daardoor bijzonder geschikt is voor bijvoorbeeld jonge koppeltjes.

Uitgaan in Palma de Mallorca

Daar waar u overdag graag zal willen genieten op het strand of aan het zwembad van uw hotel zoeken veel vakantiegangers ‘s avonds en ‘s nachts het bruisende uitgaansleven op van de stad. Palma de Mallorca heeft op dat vlak dan ook bijzonder veel te bieden. De vele bars en cafés die steevast tot in de late uurtjes open zijn vormen het ideale decor om eens lekker te feesten samen met vrienden, kennissen of misschien wel met de plaatselijke bevolking. Ben je een echt fuifnummer en wil je graag eens lekker los gaan op de beste beats? In dat geval zijn de discotheken aan de haven dan weer de place to be. Kan je het lang genoeg volhouden? Dan dans je letterlijk de eerste zonnestralen tegemoet!

Heerlijk winkelen en tafelen

Bovenstaande is lang niet het enige dat Palma de Mallorca haar bezoekers te bieden heeft, in tegendeel. Naast lekker lang uitgaan kan je er bijvoorbeeld ook prima tafelen. Liefhebbers van de lekkerste maaltijden zijn hier dan ook beslist aan het juiste adres. Tijdens een restaurantbezoek krijg je doorgaans een uitgebreide keuze aan diverse gerechte voorgeschoteld. Het betreft in de meeste gevallen niet alleen plaatselijke, maar ook internationale gerechten. Hou er tijdens een restaurantbezoek wel steeds rekening mee dat je, je pal aan de zee bevindt. Met andere woorden, verse vis is en blijft altijd een absolute aanrader.

Heb je het niet zo begrepen op veel tijd op restaurant doorbrengen? Wat dacht je dan van gewoon eens lekker te gaan winkelen? In Palma de Mallorca zijn heel wat hippe en leuke winkels terug te vinden die niet alleen geschikt zijn voor jongeren, maar ook voor ouderlingen. Daarnaast staat de stad alsook het eiland vooral bekend omwille van de beroemde parels van Mallorca. Niet alleen zijn de parels prachtig om te zien, in het bijzonder wanneer ze verwerkt worden in de mooiste sieraden, daarnaast kunnen de echte liefhebbers ook nog eens het productieproces bijwonen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er valt in en rond Palma de Mallorca ruim voldoende te beleven om er een volwaardige vakantie of citytrip door te brengen.