Playa de Palma

Playa de Palma is niet te verwarren met de hoofdplaats van het eiland Palma de Mallorca. Playa de Palma is gelegen ten noordwesten van het drukke El Arenal. Deze vakantieplaats is populair omdat het ondanks de bekendheid die het heeft verworven toch opvallend rustig is, in ieder geval veel rustiger dan het eerder aangehaalde El Arenal. Omwille van het internationale karakter en de heerlijke stranden die er zijn terug te vinden is de plaats wel wel bijzonder in trek bij West-Europese vakantiegangers. In het centrum van deze plaats heerst wel een leuke drukte. Deze drukte wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van de vele appartementen die vooral tijdens de vakantiemaanden erg veel toeristen lokken. Playa de Palma is in ieder geval een veelzijdige vakantieplaats die zowel uitnodigend is voor volwassenen als voor kinderen en dus voor het volledige gezin!

Ligging Playa de Palma

Wanneer we het hebben over de ligging en de uitstraling van Playa de Palma kunnen we niet anders dan stellen dat deze grote vergelijkingen vertoont met El Arenal. Zo is er de aanwezigheid van de Middellandse Zee, maar ook een ruime boulevard die uiterst populair is bij toeristen. Wat meteen ook opvalt is dat Playa de Palma zich in het bijzonder richt op het toerisme. Er is in het straatbeeld dan ook maar weinig geschiedenis terug te vinden. Daarnaast vallen de vele vakantie gerelateerde accommodaties op die vooral boven elkaar zijn gebouwd. De weg waarmee Playa de Palma parallel loopt is er één die vooral tijdens de zomermaanden bijzonder druk kan zijn. De weg voert namelijk naar populaire plaatsen zoals El Arenal en Ca’n Pastilla om uiteindelijk halt te houden in de hoofdstad van Mallorca. In de richting van El Arenal en Ca’n Pastilla rijdt er tevens een toeristentreintje.

Wie vanuit Playa de Palma een bezoek wenst te brengen aan de hoofdstad Palma de Mallorca beschikt daarvoor over voldoende mogelijkheden. Deze is namelijk binnen zo’n 20 minuten te bereiken. Vooral met het openbaar vervoer is dit zeer eenvoudig omdat er maar liefst zeven keer per uur een bus rijdt naar de hoofdstad. De geringe afstand van slechts 10 kilometer tussen Playa de Palma en Palma de Mallorca brengt nog een extra interessant voordeel met zich mee. Na de vliegreis naar het Spaanse eiland hoeft u niet lang meer te reizen vooraleer in u in uw accommodatie aankomt waardoor u meteen aan uw vakantie kunt beginnen!

Weer Playa de Palma

Het zal je niet verbazen dat het weer in Playa de Palma steeds erg goed is. Het hele jaar door is het er heerlijk zonnig en tijdens de zomermaanden kan de temperatuur eenvoudig oplopen tot dertig graden of meer. Brengt u een bezoekje aan Playa de Palma buiten de drukke zomermaanden? In dat geval kunt u doorgaans rekenen op zo’n 20 graden. Er valt in Playa de Palma globaal gezien ook erg weinig neerslag.

Wat te doen in Playa de Palma?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kenmerkt Playa de Palma zich niet bepaald vanwege de culturele hoogstandjes die er terug te vinden zijn, in tegendeel. Er is nauwelijks sprake van bezienswaardigheden. Wie deze wil ontdekken dient zich dan ook vooral in de omgeving van El Arenal te begeven. Wat wel een warme aanrader is, is even een wandeling maken over de uitnodigende boulevard. Er zijn tal van winkels, boetiekjes en bars terug te vinden waardoor er steeds een erg gezellige en uitnodigende sfeer heerst. Toeristen kunnen er voor kiezen om een tochtje te maken over de boulevard met een paard en wagen wat eveneens beslist een aanrader is. Het centrum van Playa de Palma biedt u overigens ruim 200 winkels waardoor het absoluut de moeite waard is om er even te gaan winkelen.

De meesten die er voor kiezen om een vakantie in Playa de Palma te boeken doen dit vooral om er te genieten van zon, zee en strand. Het drie kilometer lange strand van de plaats draagt dezelfde naam en bestaat voor het grootste deel uit zand in combinatie met licht grind. Het strand kenmerkt zich door een zeer beperkte afloop wat het bijzonder geschikt maakt voor een vakantie met kinderen. Daarnaast zijn er ook verschillende kleine speeltuintjes terug te vinden en kunnen er diverse activiteiten uitgeoefend worden. Uiteraard zijn er op het strand verder diverse strandbars terug te vinden alsook verschillende cafetaria’s. Tot slot heeft u de mogelijkheid om er het hele seizoen door strandbedden en parasols te huren.