Winkelen in Palma de Mallorca

Je zou het op het eerste zicht misschien niet zeggen, maar ook wie van winkelen houdt komt in Palma de Mallorca aan zijn of haar trekken. De bekendste winkelstraat van de hoofdstad is ongetwijfeld de Avinguda Jaume III. In deze bekende winkelstraat zijn verschillende leuke winkels terug te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn. Je vindt er verschillende kledingzaken, maar ook winkels die zijn gespecialiseerd in juwelen en accessoires. De laatste nieuwe mode vindt je hier en dat ook nog eens tegen een interessant prijskaartje. Het bekende Spaanse warenhuis Galerias Preciados is uiteraard ook absoluut een bezoekje meer dan waard.

Bekende winkelketens in Palma de Mallorca

De straten rondom Bonaire en het Placa Joan Carles I staan dan weer in het teken van de bekendere winkelketens. In deze straten is ook onder andere C&A gevestigd. Ben je een grote liefhebber van de bekendste merken en heb je iets meer uit te geven? Dan is de winkel Cooltura voor jou een absolute aanrader. De rekken van deze winkel zijn gevuld met de laatste nieuwe mode en dat ook nog eens van de beste en populairste merken.

Ben je niet meteen op zoek naar kleren en / of accessoires, maar wil je graag enkele leuke souvenirs kopen om mee huiswaarts te nemen? In dat geval kan je er voor kiezen om even de winkelstraten Carrer Sant Miquel, Porto Pi en El Corte Inglès te ontdekken. De souvenirs vliegen je hier werkelijk overal om de oren! Vooral de populaire parels van Mallorca waar toeriste zo gek op zijn worden hier op uitgebreide schaal verkocht (tip: mocht je daar interesse in hebben, dan is het steeds mogelijk om de fabriek waar de parels van visschubben gemaakt worden te bezoeken).

Veel mensen die op vakantie gaan naar een bepaalde bestemming houden er van om er ter plaatse eens een markt te gaan bezoeken. In dat geval ben je op Mallorca in ieder geval aan het juiste adres. De vele marktjes zijn erg populair, maar ook de vismarkt van Catalina is absoluut het bezoeken waard. Je vindt er de lekkerste verse vis zo uit de zee op je bord! In het centrum van de stad wordt tot slot iedere zaterdagochtend een markt georganiseerd terwijl je tijdens de week welkom bent op de overdekte markt Olivar. Het is in deze markt dat de plaatselijke bevolking haar inkopen doet.

Tip: Siësta op Mallorca

Mallorca is een Spaans eiland en dus dien je er als toerist rekening te houden met de bekende siësta. Tussen 13h30 & 16h00 zijn de meeste winkels dan ook gesloten. Probeer het winkelen dan ook steeds zo vroeg mogelijk of na afloop van de siësta in te plannen. Op deze manier voorkom je in ieder geval dat je voor de gesloten deur komt te staan.