Luchthaven

De luchthaven van Mallorca die Aeropuerto de Palma de Mallorca noemt is zoals de naam reeds laat vermoeden gelegen op amper 8 kilometer van de hoofdstad van het eiland. De luchthaven beschikt slechts over één enkele terminal die wel is onderverdeeld in vier verschillende hallen. Deze hallen zijn aangeduid met de letters A, B, C en D. De luchthaven Mallorca is de op één na drukste en tevens grootste van Spanje. Tijdens de zomermaanden heeft het zelfs de eer om door het leven te gaan als drukste luchthaven van het land.

Transport van en naar de luchthaven

Wanneer je een vliegvakantie hebt geboekt naar Mallorca zal je dus steeds landen op een boogscheut van de hoofdstad Palma de Mallorca. Dat is voor veel vakantiegangers interessant omdat ze er voor hebben gekozen om net daar hun accommodatie te boeken. Na aankomst is het in ieder geval steeds interessant om te weten over welke mogelijkheden je op vlak van transport beschikt. Wel, dat is nog behoorlijk uitgebreid. Niet alleen kan je namelijk een taxi boeken, daarnaast gaat er ook een bus naar de luchthaven en kan je er uiteraard ook voor kiezen om gewoon met de huurauto naar de luchthaven te rijden. Wel moeten vakantiegangers er rekening mee houden dat er geen directe treinverbinding is met de luchthaven. Deze manier van transport is dan ook uitgesloten.

Taxi op Aeropuerto de Palma de Mallorca

Veel mensen houden tijdens hun vakantie van een beetje rust en privacy. Het laatste wat je dan wil is meteen een druk bezette bus op stappen om vervolgens nog zelf de weg te moeten zoeken naar je accommodatie. Gelukkig is dat ook helemaal nergens voor nodig, want op de luchthaven zijn een groot aantal taxi’s terug te vinden. Deze taxi’s bevinden zich buiten uitgang D. Je dient er rekening mee te houden dat een gemiddelde taxirit naar het centrum van Palma de Mallorca zo’n kwartier in beslag zal nemen. Uiteraard hangt veel wel af van hoe druk het op de weg is. Tijdens de drukke zomerperiode kan de transfer dan ook iets meer tijd in beslag nemen. Op vlak van kostprijs dien je voor een taxirit van de luchthaven naar het centrum rekening te houden met ongeveer 15 euro. Moet je niet naar Palma de Mallorca, maar wel naar één van de andere bestemmingen op het eiland, dan is het vooral belangrijk dat je hier duidelijke afspraken over maakt!

Parkeren op Aeropuerto de Palma de Mallorca

Uiteraard kiezen veel mensen er op Mallorca voor om gewoon een auto te huren waar ze tijdens hun vakantie gebruik van kunnen maken. Wel, in dat geval zal het voor jou ongetwijfeld interessant zijn om te weten waar je deze kan parkeren. Vlak voor de terminal van de luchthaven is in ieder geval een riante parking terug te vinden die plaats biedt aan zo’n 6000 voertuigen. Indien je met een huurauto rijdt zal je deze vaak op de onderste verdieping moeten plaatsen die hier speciaal voor is gereserveerd. Indien je voor een lange tijd op het eiland gaat verblijven is het aan te raden om op de bovenste twee verdiepingen te parkeren. Deze parkings zijn iets duurder voor korte verblijven, maar wanneer je lange tijd op het eiland zal vertoeven zal je hier ongetwijfeld op financieel vlak je voordeel mee kunnen doen.