Mallorca is dronken toeristen moe

De regering van het Spaanse eiland Mallorca heeft bekend gemaakt dat het maatregelen zal treffen tegen toeristen (en inwoners) die overmatig drinken en daardoor vaak in dronken toestand voor problemen zorgen. De maatregelen hebben vooral betrekking op personen of groepen die zogenaamde kroegentochten organiseren. Organisatoren kunnen hiervoor vanaf heden een boete ontvangen van zo’n slordige 40.000 euro.

Mallorca toeristenDe minister van toerisme op de Balearen Biel Barcelo liet weten dat de politie deze zomer in het bijzonder streng zal controleren op excessen met drank. Aanleiding voor deze beslissing is de “aperitief” die werd gehouden door twee ondernemers op de weg in Playa de Palma. De aperitief liep alles behalve goed af tot grote frustratie van de ordediensten en de locals.

Dronken toeristen zijn niet alleen een doorn in het oog van de lokale bevolking. Mallorca wordt jaarlijks immers ook door heel wat gezinnen bezocht die er gewoon een ontspannende zonvakantie willen beleven. Ook zij nemen vaak aanstoot aan de dronken jongeren die voor problemen zorgen. Benieuwd of de aanpak van de regering zal werken. Hotel-eigenaren zijn in ieder geval sceptisch. Zij verwijzen immers naar het feit dat er in het merendeel van de meest toeristische gebieden op Mallorca ook nog steeds stelende bloemenvrouwtjes en straathandelaren zijn terug te vinden terwijl ook hier eerder maatregelen tegen werden getroffen.